Vi fixar din PC, och vi gör det gärna!
NowhereElse arbetar med stationära och bärbara datorer. Vi kan hjälpa dig med i princip alla mjukvarurelaterade situationer. Vi erbjuder hembesök och hemleverans i hela Skåne, men i många fall kan vi lösa datorproblem direkt via fjärrstyrning. En formatering (ominstallation av operativsystem) från NowhereElse löser så gott som alltid alla mjukvarurelaterade problem och rekommenderas starkt. Om datorn däremot är allvarligt skadad fysiskt; t.ex. om laptopskärmen är sprucken, rekommenderar vi att ni istället för att laga den köper en ny dator av oss - det brukar faktiskt bli mer lönsamt, både ekonomiskt och sett till prestandan, än att byta ut den trasiga delen!

Exempel på vad du kan få hjälp med:
 • Felsökning/diagnos av dator.
 • Få igång "kraschad/död" dator.
 • Borttagning av datorvirus, spionprogram och andra skadeprogram.
 • Optimering av långsam/trög dator.
 • Installation av program och drivrutiner.
 • Fullständig backup/återställning av hela datorsystemet.
 • Rädda information, dokument och andra filer från kraschad hårddisk eller dator.
 • Installation av kringutrustning, t.ex. skrivare, webbkameror och 3D skrivare.
 • Installation av trådlösa nätverk och uppkopplingar med mobilt bredband.
 • Säkerhetskopiering av filer (dokument, bokmärken, bilder, musik, m.m.) till extern media.
 • Flytta över dina filer (dokument, bokmärken, bilder, musik, m.m.) till ny dator.
 • Fjärrstyrning av din PC, för att åtgärda vissa typer av problem (kontakta oss för att boka tid först).
 • Hembesök i hela Skåne, där vi hjälper er på plats; hemma hos er, eller ute på ert företag.
 • Lösa övriga problem med datorer.
 • Professionella formateringar. I texten nedanför finns fördjupande information om våra formateringar.

Vi kan dessvärre INTE hjälpa er med:
 • Apple/Mac datorer.
 • Arbeten utanför Skåne.
 • Hårdvarurelaterade problem, vilket innebär att vi inte reparerar de fysiska delarna, dvs. det du "kan ta på" i datorn, såsom sprucken skärm, trasigt tangentbord, defekt fläkt, grafikkort, med mera. Undantaget är hårddiskar, där vi erbjuder att byta ut en defekt hårddisk till en ny. Vi kan i de flesta fall även rädda filer och information från en fysiskt defekt dator och föra över det till en ny NoOne-PC eller till en extern hårddisk.

Formatering / Återställning av datorer
NowhereElse utför formatering av PC-datorer (både stationära och bärbara). Vi rensar då ut ditt gamla operativsystem och gör datorn som ny. Vid en formatering tas all mjukvara bort och ett nytt operativsystem läggs in, vilket gör datorn betydligt snabbare och stabilare! Dessutom försvinner alla problem med eventuella virus, felaktiga drivrutiner, långsam respons, spyware, adware, toolbars, ovälkomna program, med mera.

Dataräddning vid datorkrasch och virusangrepp
Om din dator kraschat och du inte har åtkomst till dina dokument, bilder, musik, filmer, m.m., kan vi i många fall bistå med dataräddning, dvs. föra över de filer som går att rädda från den trasiga datorn till en extern hårddisk/USB-minne/DVD/SD-kort, eller till en ny dator. Lösenord/inloggningsuppgifter kan också ofta räddas. Även om du inte ens kan starta datorn är hoppet inte ute, mycket kan räddas även när det ser som mörkast ut! Observera att vi vanligtvis inte reparerar hårdvara. Det innebär att vi inte byter ut spruckna skärmar, brända moderkort eller andra fysiska delar som gått sönder. Undantaget är hårddiskar, där vi erbjuder att byta ut en defekt hårddisk till en ny. Om kraschen orsakats av virus, felaktiga drivrutiner, eller annan dålig mjukvara kan en formatering alltid lösa det och du får då din dator helt funktionell igen.

Ett stabilt, färdigt operativsystem
Vi erbjuder en specialformatering som kallas "NoOne-PC". Där läggs fokus på att ni ska få ett färdigt och komplett system, redo att användas direkt, utan att själv behöva justera och ändra några inställningar. Exempelvis medföljer välbeprövade program som gör att du kan spela upp i princip alla video- och musikformat, program för bildredigering och program för dokument (Adobe PDF, Word, Excel, PowerPoint, m.fl.). Vi installerar även gratis antivirus och verktyg som rensar datorn. Sekretessinställningarna i Windows är justerade för att värna om ditt privatliv. Installationen anpassas helt efter era önskemål; Vill ni t.ex. ha speciella program för bildbehandling, 3D-grafik eller musikprogram, så lägger vi in det (kostnader för specialbeställda program/spel kan tillkomma).

Inga skräpprogram
Bloatware som tyvärr nästan alltid följer med när du köper en ny dator är givetvis inte med. Bloatware är en av anledningarna till att vi inte använder återställningskopiorna som brukar finnas på nya datorer, istället använder vi helt rena versioner av Windows från Microsoft som grund för installationerna. Efter många års erfarenhet inom datorvärlden och med hundratals utförda formateringar vet vi vad kunder brukar vilja ha och vilka program som fungerar.

Vi har specialiserat oss på Microsoft Windows
Vill du ha hjälp med en produkt från Apple eller har frågor om Linux får du dessvärre vända dig till någon annan. Vi har valt att fokusera på Windows, som är det vanligaste operativsystemet. Detta har gett oss en djup och gedigen insikt i hur Windows fungerar. Hellre kan vi mycket inom våra områden än lite av varje.

Dina dokument, bilder, musik, med mera
När vi formaterar din dator kan vi så gott som alltid lägga tillbaka dina personliga filer igen; Bilder, musik, filmer, dokument, m.m. Har du program och spel som du vill behålla, tittar vi på möjligheten att lägga in dem på nytt. Du kan känna dig helt trygg när du lämnar in datorn till oss. Vi tar sekretess på största allvar och bryr oss aldrig om vilka privata filer/program/bilder/etc. som kan finnas på datorn.

Kom ihåg att säkerhetskopiera
Det säkraste sättet att förebygga förlust av viktiga filer är att ha minst en backup! NowhereElse rekommenderar att med jämna mellanrum säkerhetskopiera till en extern hårddisk/USB-minne.

Lösenord och säkerhet
Det är viktigt att du kommer ihåg eller skriver ner dina lösenord innan en formatering. Vid en återställning/formatering loggas du ut från alla webbsidor du är inloggad på, t.ex. Facebook, Gmail och andra webbsidor. Du loggas även ut från Spotify, eventuella e-post klienter (som Outlook) och från vissa andra program. Du kan såklart logga in igen som vanligt efter formateringen, dock måste du då kunna dina användarnamn och lösenord. Vi frågar aldrig efter dina lösenord, men om du behöver hjälp med det så ordnar vi det. Vi vill även passa på att påminna om att Windows login-lösenord inte är speciellt säkra. Det tar ca 3 minuter för oss att komma in i en dator som endast är skyddad med Windows login-lösenord. I en NoOne-PC formatering från oss ingår däremot program som kan kryptera din data med militär säkerhetsstandard!

Hur går en PC-formatering hos NowhereElse till?
En grundformatering utförs inte på plats, utan vi tar med oss datorn till verkstaden. Vanligtvis kan vi återlämna den inom 1-5 vardagar. Viss service på datorer kan dock utföras direkt hemma hos er, eller ute på ert företag. Här följer en detaljerad översikt över hur en NoOne-PC formatering hos NowhereElse brukar gå till:

 1. Vi hämtar datorn inkl. sladdar och eventuella tillbehör hos er (vi kör inom hela Skåne), eller så lämnar ni in den till oss.
 2. Säkerhetskopiering av bilder, dokument, musik, video och annat som ska sparas/räddas från datorn.
 3. All information på systemhårddisken raderas (formateras).
 4. Operativsystem Windows 10 Enterprise LTSB eller Windows 7 SP1 Enterprise läggs in.
 5. Windows justeras. Allt från energioptimering till filassociationer finjusteras för bästa prestanda och enkelhet.
 6. Nya drivrutiner anpassade för just din datormodell läggs in.
 7. Windows uppdateras och webbläsare installeras (Google Chrome, Mozilla Firefox).
 8. Installation av program: Officepaket, program för att spela upp musik och film, torrent klient, m.m..
 9. Personliga inställningar ställs in, t.ex. användarnamn, språk och egna anpassningar.
 10. Om ni valt extra program eller spel, installeras dessa.
 11. Återkopiering av privata filer (bilder, dokument, musik, video, m.m.).
 12. Antivirus installeras/uppdateras. Datorn skannas efter virus och annat ofog.
 13. En backup görs på hela systemet, ifall utrymmet tillåter det (valfritt).
 14. Testkörning och genomgång: Datorn testkörs under ett par timmar med olika diagnostikverktyg.
 15. Den uppfräschade och fixade datorn levereras till er. Alternativt hämtar ni den hos oss.
 16. Om ni har skrivare eller annan kringutrustning kan ni få hjälp med att koppla in det vid leverans av datorn.

Garanti
Ni har 30 dagars öppet köp, vilket innebär att vi kostnadsfritt återställer din dator om den (mot förmodan) havererar inom 30 dagar efter utfört arbete, såvida ni inte själv orsakat felet. Vi kan aldrig i förväg garantera att vi kan reparera er dator, eftersom det finns så många olika fel som kan uppstå. Hårdvara reparerar vi endast i undantagsfall. Vi bör dock nämna att vi än så länge aldrig har misslyckats med en formatering. Vi har alltid fixat alla mjukvarufel. Skulle ni vara mycket missnöjd med vårt arbete kan vi självklart diskutera eventuell ersättning utöver 30 dagarsgarantin.

Olika formateringar - olika priser
sidan med priser finns en lista över alla tjänster och formateringar som vi erbjuder. Formateringen som beskrivs i texterna på denna hemsida kallas "NoOne-PC" och är baserad på Windows 10. Övriga formateringar kan skilja sig från dessa beskrivningar.

Kontakta oss direkt
Alla formateringar och andra datorjobb måste pga. dess omfattning göras via personlig kontakt med oss. Vi åtar oss för närvarande endast uppdrag i Skåne-området. Kontakta oss gärna och beskriv vad du behöver hjälp med!

Ingen vanlig återställning
Sammanfattningsvis kan sägas att vid "NoOne-PC" formateringar använder vi helt rena versioner av Windows från Microsoft som grund för installationerna. Därefter lägger vi in program och drivrutiner, samt fixar alla inställningar för er, så att datorn är komplett och klar att användas direkt! De flesta elektronikkedjorna använder återställningskopior som finns förinstallerade på nya datorer. Dessa återställningskopior är ofta föråldrade och innehåller så gott som alltid onödiga program som saktar ner datorn; bloatware. Vissa skadeprogram kan dessutom "överleva" en vanlig återställning. NowhereElse formaterar istället från grunden, med vassaste versionen av Windows. Återkopiering av alla dina dokument, bilder och andra filer ingår vid våra formateringar, till skillnad från andra i branschen som lätt kan ta 1700 kr extra för det. Även installation av kringutrustning som t.ex. skrivare ingår i priserna! Det spelar ingen roll vilket operativsystem du har på datorn nu (XP, Vista, 7, 8, 10, Linux, etc.). Vi kan vi hjälpa dig i vilket fall som, så länge det inte är en Mac. Vi rekommenderar alltid en NoOne-PC formatering om du vill göra din dator som ny, fast kraftfullare och bättre!

En PC formatering från NowhereElse innebär:

 • Du får en snabb och stabil dator.
 • Alla former av virus, trojaner, spyware, etc. försvinner.
 • Alla oönskade program försvinner.
 • Du får de senaste drivrutinerna till din dator.
 • Du får ett stilrent, enkelt, snyggt och intuitivt utseende på Windows.
 • Inställningarna är anpassade för att värna om ditt privatliv.
 • Datorn kan öppna/redigera alla välkända filformat (t.ex. PDF-filer).
 • När du får tillbaka datorn är den "klar att användas" direkt. Du slipper klydda med krångliga inställningar.
 • Du kan ladda ner filer via Torrent och magnet-länkar.
 • Eventuell censur/blockering av Internet kan kringgås på system-nivå.
 • Alla kända video- och ljudfiler kan spelas upp. Och redigeras!
 • Office-paket ingår med bl.a. ordbehandlare och kalkylprogram.
 • Endast beprövade och välkända program förinstalleras.
 • Inga skräpprogram, som t.ex. poppar upp störande fönster.
 • Reklamfritt och spionfritt Windows.
 • Windows 10 Enterprise LTSB 64-bit används som operativsystem. Det är en väl beprövad version som många myndigheter och företag använder, eftersom den i jämförelse med Windows 10 CB versionen generellt sett är stabilare, pålitligare och utan onödiga funktioner.
 • Tack vare LTSB versionen får du enbart viktiga uppdateringar för Windows och inga uppdateringar som ändrar om i Windows funktioner och utseende. Du slipper därmed oprövade uppdateringar som inte helt sällan kan ställa till med mer skada än nytta.
 • Windows 10 LTSB har full funktionalitet och befriar dig samtidigt från: Microsoft Edge (Chrome, Firefox eller annan valfri webbläsare ingår), Cortana (ställer till problem för många), samt Windows Store och några andra oviktiga program.
 • Operativsystemet är trimmat; Exempelvis låter NoOne-PC dig vara riktig administratör över din dator. Verkningslösa systemvarningar är borttagna och du har full tillgång till funktionerna på din egen dator. Vi har även åtgärdat många andra kända irritationsmoment i Windows 10.
 • I vanliga fall startar Windows 10 automatiskt om datorn efter uppdateringar, oavsett om du vill eller inte, vilket medför en stor risk att förlora osparat arbete. Vi har lagt in en säker fix som tar bort den här påtvingade omstarten.
 • Gratis komplett antivirus och brandvägg ingår (icke tidsbegränsade). Antiviruset har inga påträngande notifikationer, såsom popup fönster och reklam.
 • De klassiska små spelen i Windows; Patiens, Mahjong, Schack och andra spel som var med i tidigare versioner av Windows, har nu har Microsoft börjat ta betalt för. Men efter en NoOne-PC formatering har ni dom igen. Gratis. Utan reklam.
 • NoOne-PC är inställda och optimerade för ett (1) Windows användarkonto. Du/ni kan givetvis skapa hur många användarkonton ni vill, men i så fall måste ni justera och konfigurera en hel del funktioner manuellt. Det går alldeles utmärkt att flera personer använder datorn, men då helst under samma Windows användarkonto. I Google Chrome kan ni t.ex. ha flera olika användare även när Windows är inloggad under ett användarkonto. Vi rekommenderar ändå rent generellt att använda en dator per person. Det heter ju trots allt "persondator".. ;-)
 • Du kommer kunna fokusera på att använda datorn för det syfte du vill, utan att i tid och otid bli avbruten av systemmeddelande, onödiga varningar och andra problem. Operativsystemet och funktionerna i en NoOne-PC formatering är designade för att automatiskt sköta sig självt.
 • Din PC kommer vara i bättre skick än en nyköpt dator, då den blir helt fri från bloatware.
 • Du kan välja att spara dina befintliga bilder, video, musik och andra filer.
 • Du kan självklart anpassa allt precis som du själv vill!

  Observera att du absolut inte behöver ha några speciella tekniska kunskaper för att kunna använda och njuta av våra NoOne-PC formateringar! De är anpassade för att vara extremt enkla att använda, samtidigt som de har avancerade funktioner för dom som behöver det!

Gå till toppen av sidan

Hemsidan (kod, grafik, bilder, layout och mer) är skapad från grunden av NowhereElse, 2004 - • Alla rättigheter förbehålls • Sidan använder cookies, i syfte att föra intern statistik.
^